Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på företagen

Vi heter Theresa Flatmo och Liza Lidvall.

Vi har mycket gemensamt.

Vi är båda två unga kvinnor med enorm framtidstro som bor och verkar i Bräcke kommun, och vi delar uppfattningen att vi bor i den absolut bästa kommunen.

Vi är båda småbarnsföräldrar som arbetar hårt, för vi vet att hårt arbete lönar sig.

Theresa driver Grannäsets Gård och kök som ligger i Kälarne , Liza är köttbonde på Stenrike Gård med en besättning på 330 tjurar 60 lamm ett gäng kaniner och tre hundar och en katt i Hosjö Vi är viktiga för varandra, utan sådana som Liza, som föder upp köttdjur, kan Theresa inte bedriva sin restaurang som serverar närproducerad mat. Sådana som Theresa lyfter och marknadsför sådana som Liza, Theresa håller högsta klass på råvarorna Hand i hand bidrar vi med en positiv utveckling för kommunen. Vi vet, för vi lever i det.

VI har ännu en sak gemensamt. Det är att vi anser att Bräcke kommun behöver anamma detta sätt att tänka. Tillsammans kan vi lyfta vi varandra. Kommunen måste börja titta vad som finns runt knuten.

Allting börjar och slutar med att det går bra för företagen i kommunen. Går företagen bra, får folk jobb och inkomster. Då får kommunen skatteintäkter som kan användas till vård skola och omsorg. Vi måste helt enkelt tjäna ihop till vår välfärd tillsammans.

Tyvärr så har vi sett att invånarantalet i Bräcke kommun går nedåt, samtidigt som den kommunala administrationen ökar. Den har ökat med oroväckande 20 procent de senaste åren. En ekvation som inte går ihop och som riskerar att skattepengar används fel.

Vi tror att detta är resultatet av för många års oavbrutet maktinnehav. Man tappar perspektivet på vems pengar som skattemedel egentligen är, och hur de i grunden skapas genom människors arbete och företagsamhet.

Bräcke kommun har på detta sätt fått en urholkad kommunal ekonomi med ett sviktande eget kapital. Lösningen på detta är inte återkommande skattehöjningar. Lösningen är nytänkande och maktskifte!

Och där har vi två ännu en sak gemensamt!

Vi vill vara en del av en ny slags kommunledning i Bräcke kommun, som jobbar för en grön framtid för stora och små. Två unga kvinnor som är beredd att jobba för dig och din framtid. Just nu lyser det rött av varningslampans sken, låt oss förändra det till ett grönt sken istället.

Ge oss ett kryss!

Theresa Flatmo (C) Kälarne, Bräcke kommun Liza Lidvall (C) Hosjö, Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel