Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för Zorn

Världsstjärnan Frank Zorn, i fjol i Strömsunds elitserielag, missar resten av säsongen. En svår skada vid VM-premiären i Ryssland tvingar honom till vila i tolv månader.

Olyckan inträffade vid den första VM-deltävlingen i Krasnogorsk, en bit utanför Moskva. Österrikaren körde rakt ned i ett hål i banan och hade ingen chans att förhindra smällen.

Förutom ett djupt jack i ena låret fick han även en fraktur i bäckenet.

– Jag blev väldigt chockad av kraschen och slog huvudet i styret. Sedan hade jag problem med cirkulationen.

– Utan operation tar det tolv månader, men det är det enda sättet att läka det på. Det är bedrövligt alltihop. Jag kan varken sitta eller ligga bra, berättar Zorn i aktuellspeedway.se

Frank Zorn berättar också om upplevelsen i sjukhuset i Krasnogorsk, en förort till Moskva. Där blev han dock inte långvarig.

– Det var en katastrof, en galenskap. Allting var rostigt och misskött.

Hans team försökte hitta ett sätt att flyga hem, men det var inte möjligt att få ambulansflyg förrän på söndagen. Istället lyckades man få tag på ett trafikflygplan, men Zorn fick dock dölja såret på benet med en jacka eftersom att det blödde kraftigt.

Hade skadan upptäckts hade han inte fått åka med planet på grund av hälsorisken, vilket han var fullt medveten om.

Zorn togs direkt efter landning till sjukhuset i Salzburg för undersökning. Utöver köttsåret på vänster lår, upptäcktes också frakturen på bäckenet.

Enligt aktuellspeedway.se ansåg läkarna att en operation är för riskfylld och vill inte utföra ett sådant ingrepp när skadan ändå kommer att läka sig självt.

Tolv månaders bortovaro innebär att Frank Zorn även kommer att missa starten av nästa säsong. Om skadan betyder slutet på hans karriär, vill han inte fundera eller spekulera i just nu