Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAS minskar antalet flygningar till och från Östersund: ”Så länge det är möjligt kommer vi att flyga till norra Sverige”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Flygbolaget SAS pausar det mesta av sin verksamhet och 10 000 anställda får lämna sina jobb. Trafiken till och från Östersund kommer att fortsätta, men antalet flygningar dras ned.
Inrikesflyg till norra Sverige hör till det som SAS räknar med att upprätthålla.
– Så länge det är möjligt kommer vi att flyga till norra Sverige, säger Freja Annamatz, SAS.

Trots den kraftiga nedgången av flygtrafik som sker internationellt så finns behov att ta flyget. Inte minst där det är långa avstånd som i norra delarna av landet.

Det säger SAS presschef Freja Annamatz på måndagsförmiddagen.

– Vi har en samhällsbärande funktion. Vi behåller de flyg i Sverige och i Norge som de finns efterfrågan av och även om det är en kraftig nedgång fortsätter vi med flyg till USA, Japan och destinationer i Europa som Frankfurt och Bryssel, säger Freja Annamatz.

Samtidigt flaggar Freja Annamatz för att förändringar kan ske och detta snabbt.

– Det är en otrolig dramatik. För en vecka sedan visste vi inte om det som sker nu med stängda gränser. Hur världen ser ut om en vecka vet vi inte just nu.

– Vår ambition är att behålla de stora destinationerna, där skandinaver behöver resa hem eller inrikes där geografiska avstånden är stora.

Totalt ställer SAS in totalt 18 flygningar mellan Östersund och Arlanda under denna vecka, vilket P 4 Jämtland var först att rapportera om.

Flygbolaget skriver på sin hemsida att förändringar av trafiken kan ske och man uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade via sas.se