Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarah Palin mot "Sarah Palin"

Annons


Sarah Palin konfronterade både dansande eskimåer, rappande häcklare och en kopia av sig själv i tv-programmet "Saturday night live" på lördagskvällen.

Programmet inleddes med att komikern Tina Fey gjorde vad hon gjort de senaste veckorna - låtsas vara John McCains vicepresidentkandidat.

Det fluffiga håret, den tajta, röda, figursydda dressen, och glasögonen fungerade perfekt. Liksom Tina Feys accent och retorik.

Tina Fey var Sarah Palin, på den fejkade presskonferensen.

Sedan klippte kameran till en bild utanför tv-studion - där stod den riktiga Sarah Palin och tittade på sin imitatör på en monitor tillsammans med skådespelaren Alec Baldwin.

Baldwin, Tina Feys motspelare i tv-serien "30 Rock", tycktes för ett ögonblick förväxla kopian med originalet.

Den gudfruktige ishockeymamman, älgjägaren, guvernören från Alaska har häcklats av många komiker sedan hon överraskande hamnat i den politiska hetluften. Bland annat hennes påstående att Alaskas närhet till Ryssland är ett bevis för hennes utrikespolitiska kompetens har väckt munterhet.

På tv-showen sågs hon gunga i takt med musiken, när en raplåt spelades som drev med henne och hennes delstat. Dansande eskimåer, älgar och till och med en imitatör av hennes make, skymtade i bakgrunden.

Det var den andra gången senaste veckan som republikanerna konfronterade sina häcklare. I torsdags framträdde John McCain i David Lettermans pratshow. Där sade han bland annat skämtsamt att han skulle höja skatten för komiker.

Även på "Saturday night live" spelade Sarah Palin med. Hon hade till och med repeterat in låten som drev med henne, men bestämde sig till sist för att inte framföra den själv:

-Det kunde skada valkampanjen. Efter lång begrundan kom jag fram till att det skulle vara att passera gränsen, sade den riktiga Sarah Palin enligt nyhetsbyrån AFP.

Mer läsning

Annons