Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Strömberg listar – Yran!

Sara Strömberg är nöjesredaktör på LT. På fredag står hon längst fram när Mando Diao strövtågar på Stortorget.

Musik

Yrancomeback: Det var inte helt självklart att Stefan Sundström skulle hitta tillbaka till musiken och lusten att åka på turné. Han blev trött på musik, har han sagt i intervjuer. "Man hörde att musik är ju gratis nuförtiden, det är tystnaden som har blivit lyx. Folk betalar 3 000 spänn för att sitta i ett spa och vara tysta. Så jag hade inte med mig någon musik, jag sket i att lyssna på någonting. Då blev det till slut så att det började komma låtar." Vilken tur, Stefan. Vi är nämligen inte ett dugg trötta på dig.

Dans

På gatan: Streetdanceartisten Yared Cederlund, alias RazzleDazzle, har hela Europa som sitt arbetsfält och undervisar bland annat på Dans- och cirkushögskolan och Balettakademin i Stockholm. Tidigare har han gästat Östersund med Riksteaterns Pump up the Jam-turné. Nu är han i Lillhärdal hela veckan, men på fredag dyker han upp i Östersund där han gör två framträdanden på Stjärntorget.

Mat

På Stråket: Ni vet känslan när man kommer till ett turistmål under lågsäsong. Ni vet den där känslan när alla är lite trötta och loja och man får sitta i fred och bara ...tänka. Den känslan finns också på Krogstråket om söndagarna när allt är över. Jag tycker om att gå dit och äta då, i lukten av gammal öl och gamla förväntningar. Reflektera över allt som hänt under veckan och bli lite vemodig för att det är ett helt år till nästa Yra. Prova själva!