Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säpo inkopplat på ambassadbilbrand

/
  • Man i skyddsdräkt går innanför avspärrning för att ta hand om bomb som möjligen finns i en bil som brunnit utanför Saudiarabiens ambassad på Östermalm i Stockholm på onsdagen. En man är misstänkt för att ha tänt på bilen.

En man är gripen för en bilbrand utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm. Delar av Östermalm var avstängt för trafik medan polisens bombtekniker arbetade vid platsen.

Annons

Vi arbetar tillsammans med polismyndigheten i Stockholm, säger Patrik Peter, pressekreterare på Säpo.

TT: Så ni är inkopplade?

Ja, det är klart att vi gör vad vi kan för att hjälpa polisen i Stockholm och ser vad vi kan göra i ärendet, svarar Peter.

Vid 12.19 på onsdagen gick larmet om att en bil stod i brand utanför ambassaden på Sköldungagatan. En man greps i närheten, misstänkt för försök till grov mordbrand.

Två bilar beslagtagna

Vid 14.44 påbörjade bombtekniker arbetet med att leta efter en eventuell sprängladdning som ännu inte detonerat i bilen. Orsaken var att brandförloppet var väldigt snabbt men ändå isolerat till ett fordon.

Vi ville se så att det inte låg någonting kvar i bilen, säger Towe Hägg, presstaleskvinna vid polisen i Stockholms län, till TT.

Vid 15.18 släpptes trafiken på igen utan att någon sprängladdning hittades.

Hägg uppger att bilvraket nu tas i beslag för närmare tekniska undersökningar. Ytterligare ett fordon är också beslagtaget nära platsen, en bil som polisen tror att gärningsmannen färdades i.

Oklar motivbild

Hägg uppger också att hon inte har närmare ålder eller personuppgifter på den gripne.

Han har inte sagt något på platsen och ska förhöras under kvällen.

Inte heller finns ännu något mer exakt motiv till bilbranden känd.

Det finns ingen känd hotbild mot ambassaden, säger Hägg.

Den tungt trafikerade Valhallavägen var under bombteknikernas arbete avstängd för trafik i båda körriktningarna mellan Odengatan och Danderydsgatan, vilket gav en mycket besvärlig trafiksituation enligt polisen.

 

Annons