Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanslös blandning av musikstilar

/

TV On The Radio

Badhusparken

(fredag)

Annons

Kultband är alltid lite svåra att se. Man vet liksom inte om kult betyder att det är bra eller bara att det är konstigt. I Tv On The Radios fall kan vi säga att det innebar både och.

En så sanslös blandning av musikstilar som dessa herrar från New Yorks alternativa musikvärld bjöd på har vi nog aldrig förr mött från en Yran-scen. Det är nog lättare att räkna upp de musikstilar de inte spelade än dem de spelade. Vad sägs om frijazz, doo-wop, soul, funk, electro, trip-hop, depprock, synt, punk, postpunk och en hel del till.

Vad ska man säga -  det låter på något sätt som om Prince flyttat över havet till Manchester och låtit ett gäng konstnärer, bohemer och studenter med noll i klädbudget spela hans musik, och sen kommer det hela tiden in en irriterande granne som lyssnat för mycket på Weather Report...

Helt klart är Tunde Adebimpe en lysande sångare med skön falsett. Och Kyp Malone ser helcool ut men sjunger inte riktigt lika bra.

Gitarristen David Andrew Sitek har beskrivit dem som att ”Många band har något att säga. Vi har något att fråga”. Och så förvirrande låter det allt som oftast i Badhusparken. När det är som bäst är det något riktigt extra med ett sjutusan till sväng och nerv. Men lika ofta faller de ner i någon tröttsam frijazzfälla som man tror att de aldrig ska lossna från.

Ett stort gäng håller igång till max i publiken. Och när bandet går av  efter en knapp timme ropas det efter extranummer. Men det blir inget av med det – snålt! Eller är det Mew som kräver snabb rensning av scenen…

Mer läsning

Annons