Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanningen om Alsenbygden

Kära föräldrar i Alsenbygden. Varför törs ni aldrig nämna hur de ”40-talet eleverna” är fördelade på skolorna i området?

Jag vet – det är ju inte precis till fördel för Hovs skola, men vi vill ju ha sanningen, eller hur? Och den är ju, att gångna läsåret fanns det 17 elever på Hov, och 23 i Västbygdens skola. Även i prognoserna framöver är det fler barn i Västbygden, bara i år föds det minst 10 barn i upptagningsområdet! Hur många i Alsen?

Västbygden har lyckats bra med att få ungdomar att stanna/flytta hem vid familjebildning, och har dessutom stark inflyttning av barnfamiljer. Självklart är närheten till skola, dagis och en välfungerande affär viktiga omständigheter i detta, och självklart vill vi därför ha kvar vår skola.

Att den dessutom är betydligt trivsammare, har bättre utemiljö, bättre närhet till förskola fritids med mera än hur förhållandena ser ut i Hov har förstås också sin betydelse. Västbygdens byalag ville inte bidra till split mellan byarna, och har därför hela tiden arbetat för att båda skolorna ska finnas kvar, men kanske det är bättre att Hovs skola, där barnen mår så dåligt för att de är få, läggs ner. Ungarna får plats i Västbygden, här finns det hjärterum för alla.

Alla barn är allas barn i Västbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel