Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna Nielsen är fansens favorit

Hon vann överlägset fanklubbens omröstning och räknas till tävlingens stora favoriter. Bland skrikande fans tog det Sanna Nielsen en halvtimme att vandra de hundra metrarna till invigningsfesten på Rådhuset i Köpenhamn.

På söndagen hölls den officiella invigningen av årets Eurovision Song Contest med en stor fest på Rådhuset i Köpenhamn. Svenska Sanna Nielsen var på plats och strax efter klockan sex på kvällen gjorde hon entré på den stora röda matta som rullats ut över Rådhusplatsen.

Under upptakten till veckans tävlingar har tillresta fans kunnat konstatera ett faktum som så påstridigt gör sig gällande att det nästan börjar bli tjatigt: Sanna Nielsen tillhör favoriterna i årets Eurovision Song Contest.

– Det är fantastiskt roligt och jag suger i mig allt fint som sägs om mig, men jag försöker att inte låta det tynga mig, säger Sanna Nielsen till TT.

Fansens favorit

Det svenska bidraget "Undo" har av den europeiska Eurovision-fanklubben OGAE utsetts till årets bästa låt. I omröstningen fick Sanna Nielsen 354 poäng och slog överlägset tvåan Ungern som samlade ihop 262.

När Sanna Nielsen gick röda mattan ner märktes det att hon är populär i Köpenhamn. Den svenska sångerskan behövde närmare 30 minuter för att ta sig de drygt 100 metrarna upp till Rådhuset.

– Jag märker stödet hela tiden. Det märkligaste och roligaste som hänt var när vi gick på stan och ett mexikanskt fan kom fram och ville sjunga "Undo", säger hon.

Sanna Nielsen sjunger för Sverige i den första semifinalen i Eurovision Song Contest på tisdagen.

Carl Cato

carl.cato@tt.se