Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt straff i basebollmisshandel

33-åringen som i februari dömdes till fängelse i fem år för bland annat försök till mord, i den så kallade basebollmisshandeln, får sänkt straff av hovrätten.

Det var i somras huvudmannen maskerad trängde sig in i en lägenhet i centrala Östersund och med hjälp av ett basebollträ misshandlade den man som fanns i lägenheten. Offret för misshandeln fick allvarliga skador och vårdades under en tid på sjukhus.

Hovrätten sänker 33-åringens straff med ett år, till fyra års fängelse. Skadeståndet han ska betala till mannen som misshandlats sänks också, från 116 000 kronor till 46 000.

Hovrätten menar att det är styrkt att misshandeln skett, men det är inte utrett att mer än ett slag träffade offret i huvudet. Hovrätten anser också att det inte är visat att 33-åringen haft direkt uppsåt att döda mannen och gör därför bedömningen att det handlar om grov misshandel, och inte försök till mord som tingsrätten bedömde.