Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk politikers arvode

Annons

Jag anser att arvodena som kommun- och landstingspolitiker får är höga i förhållandet till uppdrag – uppdrag som förutbestämt är reserverade för partiernas elit. Att arvodet skenat iväg kan tillskrivas politikerna själva som sitter i kommun- och landstingsfullmäktige och beslutar om arvodets storlek. I övriga samhället skulle det uppfattas som jäv.

Dessvärre är det mer regel än undantag att Östersunds toppolitiker arvoderas med mer än 100 procent och några har oblygt tillskansat sig betydligt mer än kommun- och landstingsstyrelsens ordförandes årsarvode på cirka 700 000 kronor per år.

Jag har delgivit arbetsgruppen som arbetar med moderaternas valmanifest en lista med punkter som jag anser viktiga och vill försöka genomföra under nästkommande mandatperiod. Exempelvis föreslår jag en kraftig sänkning av arvodet (20-25 procent) för kommun- och landstingsstyrelsens ordförande samt ett tak för arvodering till max 100 procent oavsett antal uppdrag och huvudmän.

En sänkning av kommun- landstingsstyrelsens ordförandes arvode innebär att samtliga arvoden sänks i kronor räknat. Pengar som kan tillföras verksamheten.

Hans Wessén (M)

Kandidat i Kommun- och landstingsvalet   

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel