Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk äldres skatt

Jag började arbeta och tjäna pengar samt betala skatt när jag var 13 år. I dag är jag 76 år och har 17 300 kr per månad i pension och betalar 4 100 i skatt (= 24 procent ), alltså 13 200 att leva på. Men dessvärre räcker inte min pension för mitt uppehälle. Förklaringen är, att jag betalar totalt drygt 65 procent i skatt, bestående av, direktskatt, moms, bil- och vägskatt, fastighets och lyxskatt m.fl. När jag summerar alla kända skatter så har jag omkring 6 500 per månad kvar att leva på och konstaterar att jag gör av med ytterligare 3 – 4000 per månad.

Någon utlandssemester eller andra utsvävningar har det inte blivit sedan pensioneringen för 11 år sedan.

Det grundläggande felet i skattesystemet är att jag som ensamstående tillika ensamboende betalar lika mycket i skatt som gifta och eller sammanboende. Jag har inte råd med mer än 5 –10 procent i skatt, egentligen ingen skatt alls!

Man kan ju också önska sig, att den som inte har någon förmögenhet och endast pension och har betalat skatt i 50 år befrias från direktskatten? Det parti som tar sig an beskrivet problem kommer att få flera hundratusentals fler röster i september !

Fattigpensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel