Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk äldres skatt

Annons

Jag började arbeta och tjäna pengar samt betala skatt när jag var 13 år. I dag är jag 76 år och har 17 300 kr per månad i pension och betalar 4 100 i skatt (= 24 procent ), alltså 13 200 att leva på. Men dessvärre räcker inte min pension för mitt uppehälle. Förklaringen är, att jag betalar totalt drygt 65 procent i skatt, bestående av, direktskatt, moms, bil- och vägskatt, fastighets och lyxskatt m.fl. När jag summerar alla kända skatter så har jag omkring 6 500 per månad kvar att leva på och konstaterar att jag gör av med ytterligare 3 – 4000 per månad.

Någon utlandssemester eller andra utsvävningar har det inte blivit sedan pensioneringen för 11 år sedan.

Det grundläggande felet i skattesystemet är att jag som ensamstående tillika ensamboende betalar lika mycket i skatt som gifta och eller sammanboende. Jag har inte råd med mer än 5 –10 procent i skatt, egentligen ingen skatt alls!

Man kan ju också önska sig, att den som inte har någon förmögenhet och endast pension och har betalat skatt i 50 år befrias från direktskatten? Det parti som tar sig an beskrivet problem kommer att få flera hundratusentals fler röster i september !

Fattigpensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel