Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanitys skötare efter den otäcka smällen: "Det är inte första gången jag är på akuten"

Moa Löfgren fick en knuff av en häst i stallet och landade så olyckligt att hon slog upp ett stort jack i huvudet i fredags.
– Det kunde ha gått betydligt mycket värre, säger Sanitys skötare.

Det var tidigt i fredags morse som Moa Löfgren, som är syster till Sanitys tränare Malin Löfgren, sprangs på av en av hästarna och slog bakhuvudet illa.

– En av ettåringarna sprang på mig och jag slog bakhuvudet i boxdörren, i en järnkant som finns mellan gallret och bräderna, berättar Löfgren.

Systern Malin fanns på plats och kunde skjutsa henne för att få hjälp att sy ihop det fyra centimeter breda jack som hon slagit upp.

– Hon såg inte när det hände och jag kommer inte riktigt ihåg smällen, men det kom mycket blod så hon blev ganska rädd. Men det ser oftast värre ut än vad det är och så var det även den här gången, säger Moa Löfgren som fick en hjärnskakning men som klarade nackkotorna i smällen.

– Det kunde ha gått betydligt mycket värre. Men det är inte första gången jag hamnar på akuten. Det är stora, tunga djur men det var verkligen inget illa menat av hästen den här gången.

Även stjärnhästen Sanity uppges vara pigg och må bra, men något beslut om det blir fortsatt tävlande finns inte än.

– Han har haft problem med bakknäna och det har han haft sedan han var unghäst. Just nu styrketränar vi mycket med honom och vi har varken sagt ja eller nej till fortsatt tävlande. Men vi vill att han ska få det bra som pensionär också. Det är han värd, avslutar Löfgren.

Läs också: Sanitys mardrömsfärd – bilen brann upp