Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanity och Carl-Ivar har chans på V75

Det finns flera länschanser vid lördagens V75 på Dannero.
Länsägda Sanity har inte startat sedan Jämtlands Stora Pris för två månader sedan, men nu väntar comeback i Ådalspriset på Dannero.

– Han har varit igång och startat i tuffa sammanhang sedan i januari så han behövde få en liten vila. Det går inte att bara starta på hela tiden och dessutom är sommaren hans kanske svagaste tid på året eftersom han har lite problem med pollenallergi, säger tränaren Malin Löfgren till Kanal 75.

Precis som senast i Östersund är det Kenneth Haugstad som sitter i sulkyn. I ett ganska ojämnt fält är Robert Berghs Ed You, som kommer direkt från seger i Hugo Åbergs Memorial, främste utmanare.

Sanity har dock fördel av spårlottningen. Spår två är förstås mycket bättre än Ed Yous åtta.

– Läget talar till vår fördel, säger Malin.

Danneros omgång är historisk då den innehåller två kallblodslopp. Det ena är klassiska Guldtäcket, som är extra speciellt då det är ett handicaplopp och hästarna är placerade på fem olika startvolter.

Carl-Ivar Larsson har inte kört på V75 sedan 2012, då med Granli Nicolai. Men nu är Östersundstränaren tillbaka med formstarka K.A.Priol, som tagit sex årssegrar på tio starter.

– Han har hållit formen sedan tidigt i våras och det känns i hans rörelsemönster att formen fortfarande är bra, säger Carl-Ivar Larsson om möjligheterna till Travronden.

Senaste nytt inför tävlingarna på Dannero får du lördag klockan 11 på op.se och ltz.se. Där direktsänder vi webb-tv från stallbacken och ger färska tips och intervjuer.