Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanity i bländande skick på Ovalla

Aldrig förr har en Elitloppshäst tävlat på Ovalla, men på tisdagen hände det och Sanity, 9 år, imponerade som megafavorit. Tillsammans med Ulf Eriksson tog hästen ännu en seger och spred glädje på publikplatserna eftersom han numer har Oviken som sin hemmaplan.

Annars var det kanske lite ovisst i vilket skick Sanity befann sig i. Men eventuella frågetecken rätades ut omgående och det rejält. När Ulf Eriksson styrde mot ledning kort efter start var det en löpvillig häst han satt bakom och resten blev en ren expeditionsaffär.

– Han var smidig, fin och i ett fantastiskt skick, noterade en nöjd körsven efteråt i segerintervjun.

Visserligen var motståndet klent, men sättet som Sanity löste sin uppgift på, vittnade om att nioåringen inte alls lider av några ålderskrämpor. Tvärt om verkar han ha funnit formen igen i sin nya miljö i Oviken. Nu väntar därför sannolikt betydligt större uppgifter framöver.

Inledningsvis imponerade även Arne Nilsens 3-åring Tina Blessen som kunde vinna V4:ans första avdelning trots två galopper. När Nilsen styrde på fältet knappa varvet från mål, svarade jättetalangen med att snabbt svepa förbi konkurrenterna och när stoet till sist även höll benen i schack, ja då såg det enkelt ut på upploppet.

Bakom var Seter Birk en positiv tvåa och Trollflöjten trea.

Favoritseger blev det även i tredje avdelningen där Action Launcher, Olle Alsén, tog hem spelet utan problem.

Ännu en segermaskin startade i fjärde V4–avdelningen, men Hallsta Lotus, 15 år, kunde inte värje sig sista biten när Krusen, Mikael von Krusenstierna, satte in en rejäl slutspurt från köläge.

Loppets favorit Storm Odd, reparerade en rejäl galopp på bästa sätt, men längre än till andraplatsen räcke inte den norska gästen, denna gång körd av Torbjörn Jansson.