Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång för mänskligt välbefinnande

/
  • En Åsa ur publiken fick finna sig i flitig uppvaktning från killarna i Sonic 6, från vänster Henric Hallberg, Michael Klemmé, Max Lindqvist, Per Olsson, Fredrik Longueville och Björn Nordquist. Foto: Henrik Flygare

Varför sjunga? Varför sjöng man på stenåldern och varför sjunger vi i dag? Vokalgruppen Sonic 6 ställer frågan under en veckolång turné i länet.

Annons

Och svaret på frågan?

– Ja, vi sjunger förstås för att det är så kul, för att vi mår så bra av det och för att musik är ett oslagbart sätt att uttrycka alla tänkbara känslor och stämningar, förklarar Henric Hallberg som är en av de sex sångarna i gruppen.

I går var Sonic 6 på biblioteket i Krokom med sitt program som omfattar allt från strupsång till Britney Spears-hits. De har satt ihop det själva och egentligen vill de hellre kalla sitt verk för en musikteaterföreställning än för en konsert:

– Fast det vi gör här på Krokoms bibliotek är en kortversion. En lunchföreställning ska ju inte ta mer än en halvtimme.

De gör under veckan totalt sju skolföreställningar för gymnasister och högstadieelever och gensvaret har hittills varit mycket positivt.

– I dag testar vi på seniorer. Det ska bli intressant att se vad de tycker, sade Henric Hallberg innan föreställningen tog sin början.

Och visst verkade den något äldre publiken på Krokoms bibliotek uppskatta vad de fick se och höra.

Det här är sex killar med glimt i ögat och guld i strupen som kan det här med publikkontakt och tycks ha väldigt roligt när de uppträder tillsammans.

Från Krokoms bibliotek gick färden vidare till Hotell Indalsleden i Bispgården, där Sonic 6 uppträdde i går kväll.

Den tredje och avslutande offentliga konserten äger rum i morgon kväll på Gamla Teatern i Östersund.

Mer läsning

Annons