Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken ny serietvåa

Annons


Efter premiärförlusten mot Västerås har vårens SM-finalist, Sandviken, radat upp fyra raka segrar i bandyns elitserie. Och på söndagskvällen kom den femte.

På ett blåsigt Jernvallen vann Sandviken mot Kungälv med 7–3.

Sandviken hade medvind i första halvlek och kunde gå fram till en 5–2-ledning innan lagen gick till pausvila. När nykomlingen Kungälv sedan fick vinden i ryggen ordnade Pekka Rintala 3–5 innan Linus Forslund och ett par minuter senare Magnus Muhrén avgjorde definitivt för Sandviken.

Segern innebar att Sandviken, efter sex omgångar, är ny tvåa i tabellen – två poäng efter ledande Västerås.Tidigare på söndagen, i ordentligt snöfall, vann Sirius över Vänersborg med 3–1 i en svårspelad match i Uppsala. Bollen fastnade stundtals i snön och spelarna hade många gånger svårt att få den med sig.

Vänersborg tog visserligen ledningen i den femte minuten genom Viktor Weiselius, men därefter blev det inte fler mål för gästerna. I stället kunde Sirius Alexander Mayborn, som tidigare spelat många år i just Vänersborg, avgöra matchen med sitt 3–1-mål i den 60:e minuten. Sirius klättrade i och med segern upp till en slutspelsplats.

I söndagens tredje match fick nykomlingen Örebro storstryk hemma mot Villa-Lidköping. 2–9 slutade mötet där Jesper Bryngelsson svarade för hela fem fullträffar.

Mer läsning

Annons