Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandells sköna seger

Årets Global Rallycross-mästerskap har inte börjat något vidare för Patrik Sandell. Men i den tredje deltävlingen kom vändpunkten.

Östersundaren Patrik Sandell hade haft en motig inledning på sin andra säsong i Global Rallycross Championship. Punktering förstörde premiären (på Barbados, inför 20 000 åskådare). I Austin, Texas hade han bra läge inför finalen, men det slutade med en diskning.

Men i söndagens tävling i Washington blev det succé. Redan på träning och i tidskvalet gjorde Sandell topptider, och efter en bra start i finalen med sin Ford Fiesta fick han kliva överst på podiet.

– Jag hade fullt fokus på de små detaljerna den här helgen och jag tror det var det som avgjorde till min fördel, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Nästa deltävling körs nästa månad, i New York.

– Jag ser med tillförsikt fram emot resten av säsongen, vi har farten att kunna vara med och fightas om pallen hela säsongen och nu klättrade vi också rejält mot toppen i mästerskapet, säger Sandell.