Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell vill upprepa succén från premiären

I säsongspremiären i Brasilien, tillika rallycrossdebuten, slog han till med en imponerande tredjeplats. På söndag är det dags för tävling nummer två.

– Det är otroligt kul att vara här, säger Patrik Sandell, på plats i Barcelona.

Annons

Precis som i premiären i brasilianska Foz do Iguaçu sker den andra deltävlingen av Global Rallycross Championship i samband med X-Games. Denna gång är platsen Spanien och Barcelona.

Sporten når Patrik Sandell på telefon på fredagsförmiddagen strax efter att han testkört sin Ford.

– Det var ju extremt kul att komma tillbaka in i bilen. Den går riktigt fort, så det känns riktigt skoj.

Tävlingen går i samband med X-Games och körs inne på Barcelonas Olympiastadion där det kan bli uppemot 40 000 åskådare, när Sandell på söndag ska försöka göra något liknande som senast.

– Det är lite samma upplägg liksom. Det som skiljer nu är att i den förra tävlingen hade vi jättemycket träning innan, med test i två dagar på banan. Nu är det bara en timmas test på banan, berättar Sandell.

– Det tror jag passar mig bra. Eftersom jag har kört så himla mycket bil genom åren så inbillar jag mig det. Eller ja, jag har bestämt mig för det!

Kan du upprepa succén från premiären?

– Jag har ju förhoppningar om det. Det är fortfarande en ny sport för mig och mycket handlar om att lära sig. Jag är otroligt lycklig att jag fick med så många poäng i första tävlingen.

Förberedelserna inför tävlingen har till stor del skett på hemmaplan.

– Jag har tränat mycket gokart hemma i Östersund för att finslipa på körningen. Här i rallycross kör man runt, runt på samma bana. Jag är van vid rally där man kör från punkt a till b. Här ska man köra likadant och optimera körningen i varv efter varv, så då har jag försökt finslipa det med gokart-träning.

Startfältet är i stort sett detsamma som i Brasilien. Några förare har tillkommit för att konkurrera om topplatserna. Bland dem rutinerade spanjoren Carlos Sainz, tidigare världsmästare i rally.