Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandell lyckades inte försvara mästerskapet

Patrik Sandell avslutade JVM-rallyt på Korsika med en sjätteplats. Totalt kunde han inte försvara mästerskapstiteln utan landade på en sjundeplats.

Annons
Patrik Sandell och codrivern Emil Axelsson avslutade JVM-rallyt i Korsika i går eftermiddag. De klättrade upp till en sjätteplats efter fredagens inledande åttondeplats. De var ungefär tre och en halv minut efter Martin Prokop, Tjeckien, som vann.
– Det är väl klart att det är delade känslor. När man är tävlingsmänniska vill man vara med och fightas om de tre främsta platserna. Men vi måste inse våra begränsningar, det här är ett underlag (asfalt) som vi inte behärskar. Men vi är nöjda ändå, vi kom i mål och fick köra 70 mil på asfalt vilket är en bra erfarenhet, säger Patrik Sandell som berättar att han hade problem med däcken och bromsarna.
Det här var sista deltävlingen i Junior World Rally Championship och där blev det totalt en sjundeplats för Sandell och Axelsson. De försvarade därmed inte titeln som istället gick till Sebastien Ogier, Frankrike.
– Tyvärr har det var lite strul med bilen under säsongen. Men det är en del av sporten det också, säger Sandell.
Det som återstår av säsongen nu är sista deltävlingen av PWRC (Production World Rally Championship) i början av december i England.
– Nu är det bara att ladda om. Där är vi absolut med och slåss om en pallplats, så det ska bli kul.
J Men vi måste inse våra begränsningar, det här är ett underlag (asfalt) som vi inte behärskar.
Patrik Sandell

Mer läsning

Annons