Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell kör Midnattssolsrallyt

Patrik Sandell ersätter Björn Waldegård i Midnattssolsrallyt som inleds i dag.

Klassiska Midnattssolsrallyt inleds i dag med den första specialsträckan. Precis som 2011 och 2012 är Rocklundaområdet i Västerås centrum för tävlingen som håller på fram till lördag eftermiddag.

Sedan Björn Waldegård lämnat återbud med en ömmande rygg så hoppade Östersundaren Patrik Sandell in med kort varsel för att ratta Waldegårds Porsche 911, med Mattias Lönn som co-driver.

Sandell som numera fokuserar på rallycross i Global Rallycross-mästerskapet, men som nyligen visade att de gamla takterna i rally sitter kvar då han körde hem segern i Rally Beijing i kinesiska mästerskapet för ett par veckor sedan.

– KAK Midnattssolsrallyt är en tävling som jag följer varje år och det ska bli spännande att själv få vara med och tävla, och i en potent bil, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Det blir första gången som Patrik kör en Porsche 911 i en stor tävling.

– Det ska inte bli några problem – då ser jag att köra onotat som en större utmaning. Men jag har garderat med en bra kartläsare, Mattias Lönn. Han läste åt min pappa när han körde Midnattssolsrally 2012, säger Patrik Sandell.