Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell kör full säsong i Kina

Patrik Sandell och codrivern Maria Andersson är klara för en full säsong i det kinesiska rallymästerskapet.

– Det ska bli jättekul, säger Sandell som samtidigt fortsätter att jobbar vidare mot en start i ett VM-rally.

Annons

Sandell har gjort flera lyckade inhopp i det kinesiska rallymästerskapet tidigare. Förra året var han med och körde hem teammästerskapet och året innan det tog han ett individuellt silver trots bara ett fåtal starter. I år blir det en full säsong för teamet Wan Yu Autosports Club. Totalt är det fem deltävlingar i mästerskapet som avslutas i december.

Första starten är redan nästa helg, 21–23 juli, då Rally Zhangye avgörs och avresa blir det på söndag.

– Jag ser fram emot det här av flera anledningar. Dels för att Kina i sig är en väldigt spännande marknad. Rallysporten växer väldigt mycket där, liksom hela bilindustrin i stort. Dessutom är det perfekt för mig och Maria att få chansen att trimma ihop oss ännu mer, säger Patrik Sandell.

Hur är det med konkurrensen i mästerskapet?

– Jag har inte riktigt koll på vilka som kör nu, men det brukar vara en del internationella förare så det blir bra konkurrens. I år kommer bland annat den brittiske föraren Mark Higgins att vara med.

Och målet är förstås att ta hem hela totalsegern i kinesiska rallymästerskapet?!

– Absolut. Det är det vi siktar på.

I början av säsongen kommer de att köra en 4-hjulsdriven Grupp N-bil, för att sedan gå över till att köra en bil i en ny klass som heter CRC – China Rally Cars – som är lite som en blandning mellan en Grupp N-bil och en WRC-bil. Men den bilen är fortfarande under utveckling, så Sandell börjar säsongen i en Grupp N-bil.

En full säsong i kinesiska rallymästerskapet, i nnebär det att du lagt ned planerna på någon mer VM-deltävling i år?

– Nej, jag har förhoppning om att det blir VM-rally också. Det här är ett jättebra komplement, VM-rallyt jobbar vi vidare med parallellt.

Kinaäventyret sker alltså vid sidan av Sandell och Anderssons ordinarie tävlande med MINI-WRC för Sweden World Rally Team.