Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandell diskades i X-games

Patrik Sandell fightades om en pallplats i finalen av X-games.
Då diskades han efter en incident med Austin Dyne.
– Otroligt tråkigt, säger Sandell.

Annons

Patrik Sandell var på väg mot en succédag i Austin, Texas, där den andra deltävlingen i RedBull Global Rallycross avgjordes, som en del av X-games.

Östersundskillen hade topptider redan på träningen. Efter två bra tidskval tog han sig sedan igenom både kvarts- och semifinalen för ett finalavgörande under lördagskvällen, svensk tid.

Men där tog lyckan slut.

– Vi kunde ha haft en magisk helg, farten fanns där hela vägen och teamet gjorde ett kanon jobb, men i finalen så körde jag om Austin Dyne på ett sätt som jag tycker var okay, men inte domaren som uteslöt mig ur finalen. Otroligt tråkigt, då allt stämde, säger Patrik Sandell.

I kampen mellan förarna gick något sönder i styrningen för Austin Dyne som inte kunde fortsätta. Detta resulterade i diskvalificeringen av Sandell.

Om två veckor får Patrik Sandell en ny chans i GRC-serien för sitt team Olsbergs MSE, då väntar deltävling tre i huvudstaden Washington DC.