Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sand överallt" på tredje etappen

Det blev ytterligare en framskjuten placering för Tua Dahlgren när den tredje etappen avgjordes på femdagars i Skåne. Hon var trea på etappen och behåller andraplatsen totalt inför de sista två avslutande etapperna i O-ringens Challenge-klass.

Det var drygt 27 grader varmt i skuggan och rejält svårorienterat i direkta närheten till sandstranden utanför Åhus.

Trots tredjeplatsen var det en missnöjd Tua som sprang i mål tidigt på morgonen i gassande solsken.

– Det gick så där idag, det var jättevarmt och jag kände mig seg i benen. Inget flöt på som det gjort de andra dagarna, berättar Tua på plats på målplatsen.

Tua gjorde några, i hennes ögon, onödiga missar. Känslan som hon hade var att missarna kom på grund av trötthet.

– Det var väldigt platt, jag tror inte att jag hade några backar alls att springa upp för, men det var ändå jobbigt. Det var sand överallt.

Området där de drygt 18 000 löparna sprang låg några kilometer söder om Åhus i ett skogsområde som bara är 800 meter brett men 5,5 km långt. Små sanddyner men också fin löpvänlig terräng om vart annat.

Tuas klubbkompis i Östersunds OK, Kim Nilsson, gjorde återigen en bra etapp i Challenge-klassen och slutade fyra på etappen men ligger på tredje plats totalt efter tre dagars löpning.

– Masstarten på torsdag ska bli spännande. Jag hoppas att terrängen där blir mer lik som det var de första två dagarna. Min målsättning är att jag ska försöka att hålla min placering och inte tappa i alla fall. Sen får vi se hur långt det räcker!

I övrigt ligger Tor Rönnestrand, Frösö IF trea totalt i H12 kort efter en fin andraplats på den tredje etappen.