Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sand och säckar till översvämningsdrabbade

SMHI:s klass 3 varning gällande vattennivåerna i Jämtlands län ligger kvar. Det finns möjlighet för drabbade att hämta sand och säckar för att stoppa vattnets framfart.

På torsdagen höjdes varningen från en 2:a till en 3:a och enligt SMHI ligger den nivån kvar. Det är den högsta klassificeringen.

SMHI konstaterar extremt höga flöden i delar av Hårkan och i Fjällsjöälven från Ormsjön till och med Lesjön. Det är dessutom mycket höga flöden i medelstora vattendrag i norra delen.

Undantaget är Härjedalsfjällen, där det råder klass 1 varning, höga flöden i medelstora vattendrag.

Genom räddningstjänsten finns sand och säckar att hämta på kommunförrådet i Hammerdal, på kommunförrådet, bakom före detta Graningeverken, i Hoting samt i Lit, på Svevias, före detta Vägverkets garage.

Ett företag i Hudiksvall har nyligen lanserat en hemsida där information om översvämningar finns samlade. Bland annat finns länkar till hur man skyddar sig mot översvämning, aktuella vattennivåer samt tips om produkter och tjänster som kan vara till hjälp för drabbade eller användas i förebyggande syfte.