Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samverkan bättre än påhopp

Saila Quicklund (M) bemöter Eva Hellstrand (C), Karin Stierna (C) och Carina Asplunds (C) debattartikel 30 augusti: Moderaterna har nu presenterat ett 40-punktsprogram för landsbygdsutveckling och det är förvånande att centerföreträdare anser denna vara föga trovärdig.

År 2012 tog även moderaterna, under min ledning tagit fram en norrlandsrapport, där specifika frågor för de fyra övre norrlandslänen aktualiserades. Engagemanget för landsbygdsfrågor har aldrig varit större än nu.

Infrastrukturfrågor återfinns på näringsdepartementet där Annie Lööf (C) är chef. Infrastrukturminister är Catharina Elmsäter Svärd (M) och detta sammantaget gör att både Per Åsling (C) och jag har optimala förutsättningar till att beskriva länets stora behov av infrastruktursatsningar för våra regeringsföreträdare . Elmsäter Svärd är också väl insatt i länets förutsättningar och hon har på vår inbjudan besökt länet vid flera tillfällen, senast våren 2013.

Jag har såväl under min tid i Svenska Skidförbundet som nu i riksdagen sett hur län som samarbetar över partigränserna når goda resultat gällande resurstilldelning. Påhopp och personangrepp mellan partier har aldrig varit en framgångsfaktor.

Moderaterna har tidigare bjudit in samtliga partier till samverkansmöten, senast gällande regionbildningen. (S) och (FP) hörsammade vår inbjudan och vi hade en konstruktiv dialog vilket säkert kommer att gynna länsutvecklingen.

Vi kommer att fortsätta att bjuda in samtliga partier för dialog kring speciellt viktiga länsfrågor och vi hoppas självklart att även centerpartiet ansluter sig denna gång.

Saila Quicklund (M), riksdagsledamot och länsförbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel