Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämsta tänkbara reklamen för en VM-ansökan

Snacka om att bli helt blåsta på skidskyttefesten!

Östersund hade den sparade snön och den perfekta temperaturen för tävlingarna under världscuppremiären. Det var dock ingen som räknade med med att det vanligtvis blåsiga Östersund skulle bjuda på extremväder en gång till på kort tid.
Det började förra helgen med att en byggställning blåste ned över skjutvallen och man fick ställa in SM-tävlingar. Det fortsatte med att man fick flytta fram onsdagens världscupmasstart en dag på grund av hårda vindar. Inte nog med det. Även söndagens tävlingar blåste bort. Damernas jaktstart fick brytas och ställas in efter tre skjutningar ochherrrna fick inte ens starta.
Riktigt surt givetvis när vi ville se Fredrik Lindström jaga segern efter det fina loppet i sprinten där en vurpa satte stopp för segern.

Nu börjar man få det bekräftat att mycket hänger på att Fredrik Lindström ska lyckas den här säsongen för att hålla liv i intresset runt svensk skidskytte.
Det här med inställda SM- och världscuptävlingar var förstås sämsta tänkbara reklamen för en VM-ansökan. Östersund, som blev snuvade på VM 2017 av österrikiska Hochfilzen, satsar mot VM 2019.

Det positiva är att den jury som tar beslutet förhoppningsvis kommer ihåg vilket fantastiskt VM som Östersund arrangerade 2008. Om man hellre fokuserar på det arrangemanget än världscuppremiären 2013 så är chansen skyhög att vi har ett nytt stort mästerskap 2019.

Samtidigt som skidskyttet blir allt svalare med svenska sportögon blir skidåkningen allt hetare. Här levererar våra skidåkare reslutat som går hem i stugorna. Hur många var det inte som levde sig med framför tv:n under söndagsmorgonen nä Charlotte Kalla tampades med de bästa norskorna? Samma sak i fredags när Teodor Peterson ryckte i sista backen och var så nära segern. Man behöver inte direkt vara skidintresserad för att längta efter liknande stunder från OS i Sotji.

Dessutom har vi ju en del reservkapital som Johan Olsson och Emil Jönsson som ännu inte visat upp sig.

Samtidigt som det är roligt att vara svensk när det blir pallplatser direkt i världscuppremiären så bör man ändå lugna sig med OS-förhoppningar. Jag är övertygad om att en hel rad med stjärnor är långt ifrån formen i dagsläget och har upplägget klart för sig. Jag tänker bland annat på Petter Northug som ser ut som en motionär i många tävlingar på försäsongen. Sedan står vi där och förstår ingenting när han blir OS-kung.

Jag avslutade den här helgen i Z-hallen. Senast jag var där såg jag det allra sista derbyt i hallen. Under söndagseftermiddagen så såg jag den sista a-lagsmatchen någonsin i den provisoriska hallen.

Jag kan erkänna att det har varit lite roligt att under alla år får skriva ironiskt att vi haft en provisorisk ishall sedan 1989. Men nu är det slut på ironin.

Snart rivs det mögliga rucklet och i framtiden behövs det inte dubbla astmasprejer för ungdomar som vill träna ishockey i Östersund.

På lördag är det dags för nedsläpp i Östersund Arena när Kiruna kommer på besök. Det var längesedan jag längtade så mycket efter att se en division 1-match i ishockey.