Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämsta kommunen att bo i

Bräcke är sämst i landet. Men Östersund har klättrat till en topp-30-placering. Det handlar om tidningen Fokus årliga lista över vilka kommuner som är bäst att bo i.

Annons

Varje år gör Fokus en lista där Sveriges 290 kommuner rankas efter hur bra de är att bo i. Rankningen görs utifrån olika variabler där bland annat huspriser, arbetslöshet, bredbandstillgång och antalet sportanläggningar ingår.

I årets lista hamnar Bräcke på en sista plats av alla kommuner. Även Ragunda och Bergs kommuner hamnar i botten på listan.

Bättre ser det ut för Östersunds kommun som har klättrat från plats 125 till 27. För Åre är förhållandet närmast det omvända. Kommunen tappar på listan från 27:e till plats 93.

Tidningen Fokus vill förtydliga att det inte går att göra exakta jämförelser mellan årets lista och förra årets eftersom undersökningen delvis har förändrats till 2014.