Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samrådsbeslut om nya arenan fattas på onsdagen

Om allt går enligt Östersunds kommuns planer kommer arenabygget igång nästa höst. Men innan dess ska medborgarna få säga sitt om mångmiljonbygget.

På onsdagen kommer miljö- och samhällsnämnden fatta ett så kallat samrådsbeslut om den framtida arenan i Östersund. Redan nu är arbetet inne i ett ”intensivt skede” som kommunen påpekar på sin hemsida.

  • Ett avtalsförslag är upprättat som innebär att kommunen köper 13 hektar mark för 700 000 kronor av Fältjägaren fastigheter AB.
  • Upphandling av en arkitekt och konstruktör pågår.
  • En så kallad miljökonsekvensbeskrivning av platsen där arenan ska placeras är redan gjord.

Utöver detta kommer kommuninvånarna att få möjlighet att delta i en arenapanel över nätet där medborgarna kommer att få svara på frågor om allt från öppettider till hyresnivåer till hur högt upp krokarna ska sitta i omklädningsrummen.

”Arenapanelens synpunkter ställs samman och analyseras i en särskild rapport som redovisas för våra förtroendevalda, som styr arbetet med arenan. Arenapanelens synpunkter kommer att vägas in vid olika beslut”, skriver kommunens projektledare, Bertil Åsén, i en lägesrapport.

Sammantaget 250 miljoner skattekronor är avsatta för bygget av arenan under 2011 och 2012.

Fotnot: Under ett samråd förs diskussioner där myndigheter, fastighetsägare, boende och föreningar får säga sina åsikter om förslaget. Undersökningar och skisser leder sedan fram till ett förslag till detaljplan.