Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samma visa igen för Frösön

Stor ledning, men förlust ändå.
– Efter deras 4–5-mål började folk hänga med sina huvuden, säger Henrik Esbjörnsson om förlusten mot K4.

Lagkapten Esbjörnsson har varit med om det förut i år. Frösön har kopplat grepp i flera matcher, men tappat ledning och poäng.

Den här gången blev det en pinne, men K4 knep extrapoängen i förlängningen. Frösöns chansning att ta ut målvakten med cirka 1.30 kvar höll inte.

En K4-spelare vispade till från egen planhalva och bollen gick i mål. Seger med 6–5 för Vilhelminalaget.

Andra delen av matchen var symbolisk för Frösöns säsong. Stor ledning och ett till synes säkert spelövertag förvandlades till passivitet och mål i baken – och förlust.

Frösön hade 3–1 och även 5–2 i början av tredje perioden och absolut inget pekade på ett trendbrott. Frösön var det individuellt sett bättre laget, hade kontroll på matchen och K4 såg inte ut att ha kapacitet för att vända.

Ändå gjorde man det.

Är det gamla hjärnspöken som infann sig när ni ledde med 5–2?

– Jo, det sitter i huvudet. Absolut, svarade tränaren Niclas Engström.

Stor orsak till förlusten går förstås att hitta hos Frösön själv, men även hos K4:s vassa forward Emil Lindman. Han gjorde fyra mål.

– Han är enormt bra och hittar ytor som är svåra att täcka bort.

Många trodde nog på Frösön innan säsongen, med tanke på alla nyförvärv och den friska satsning som Frösön har gjort. Frågan är varför det ändå gått så snett?

– Jag tror inte att vi var redo. Normalt vill man ha fem-tio bra träningsmatcher innan serien, men det är svårt för oss eftersom man måste åka långt för att hitta sånt motstånd, säger Henrik Esbjörnsson.

Fem lag är riktigt indragna i striden om att undvika nedflyttning. Sju poäng skiljer mellan Frösön på översta nedflyttningsplatsen och K4 på sjätte plats.

Gamla Stan och Gimonäs är jumbo och nästjumbo och ser ut att vara avsågade. Frösön möter just Gimonäs i nästa omgång. Då måste det bli seger.

– Vinner vi inte mot Gimonäs kommer det att bli tufft, avslutar Niclas Engström.

Plustecken i Frösön går till Henrik Esbjörnsson, framför allt för en härlig arbetsinsats.