Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlar stöd på nätet för Sundqvist

/
  • Mångsysslaren Thérése Juel ger Maths O Sundqvist  sitt stöd i en namninsamling på nätet.

Maths O Sundqvist får stöd – av debattören, journalisten och mångsysslaren Thérése Juel. I går startade hon en namn­insamling på internet till förmån för den jämtländske finansmannen.

Annons

– Insändare i dagspressen har visat att det finns ett stort stöd för Maths O Sundqvist bland länsborna och att många vill göra sin röst hörd, säger mångsysslaren Thérése Juel, bosatt i Bergs kommun.

Sedan i går finns en hemsida på internet med ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Där uppmanar Juel den svenska regeringen att lyssna på Maths O Sundqvist och ge honom en ärlig chans att betala tillbaka sina skulder efter Carnegie-affären.

, skriver Juel i sitt brev till Reinfeldt.

– Sundqvist är jätteviktig för både Jämtland och Sverige. Han har vågat satsa pengar i länet som kommit väldigt många till gagn – bland annat i form av arbetstillfällen.

– Dessutom är han den enda finansman som lånat pengar av Carnegie som ställt sig upp och sagt att han är beredd att göra rätt för sig, säger Juel.

På den nyskapade hemsidan kan internetanvändarna skriva på en form av protestlista till förmån för Sundqvist. Listan kommer att skickas till statsministern om ett par veckor.

– När sidan legat uppe i bara ett par timmar hade 30 personer skrivit på. Jag räknar i alla fall med att ett par tusen ska signera listan, säger Thérése Juel.

Mer läsning

Annons