Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlad kraft i länet

Svar till Nils Eriksson (LT 23 oktober).

Nu när vi som snart sista län bildar ett Regionförbund som kan vässa det politiska arbetet för att utveckla länet kommer självklart all personal och alla resurser som tillförs förbundet att disponeras till / jobba för regionens utveckling och därmed de regionala utvecklingsfrågorna.

Det gäller nu att under de fyra år, som vi har på oss inför övergången till nya regioner i Sverige arbeta för att ta igen det vi förlorat på att inte kunnat representera, ta del av stöd, styra och samla frågorna så som andra gjort.

Jämtlands län skall stärka sin position som ett utvecklat och attraktivt län och göra sådant som tidigare gjorts från olika håll med olika utförare i ett och samma förbund med samlad kraft.

Detta gäller också de statliga medel och tjänster (5,5) som tidigare disponerats av länsstyrelsen och som nu skall användas på samma sätt med samma regler och regleringsbrev, men i tydligare samverkan med alla de andra instrumenten vi nu samlar för regionens utveckling.

Med ett regionförbund med utpräglat ansvar och uppgift att arbeta med regional utveckling och länets attraktionskraft blir också organiseringen av de olika frågorna tydligare.

Robert Uitto (S), ordförande i tillfälliga direktionen för Regionförbundet Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel