Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samisk mat och köksluckor stora vinnare

Härjedalens och Bergs bästa företag prisades när galan Företagarkväll hölls på torsdagen i Vemdalsskalet.

Annons

Ungefär 150 företagare från Bergs och Härjedalens kommuner deltog när den årliga gemensamma Företagarkvällen arrangerades på Vemdalens Högfjällshotell på torsdagskvällen.

Festligheterna inleddes i Hovdesalen där krögarprofilen Elaine Asp från Glen berättade om lokalproducerad mat och om när hon lagade mat till Kungen och Drottningen. Asp presenterades av kvällens populäre konferencier radioprofilen Lars "Vegas" Gustafsson.

Elaine Asp tillhörde kvällens stora vinnare. Tillsammans med sin sambo Thomas Johansson driver hon restaurangen Hävvi i Glen. De fick kvällens tyngsta pris som Årets företagare i Bergs kommun.

– Vi ligger lite avsides och att då få sådan här uppmärksamhet känns fantastiskt, säger Elaine Asp.

Årets företagare i Härjedalen blev Mathias Abrahamsson och Thord-Erik Zetterström, Härjedalskök.

– Det är verkligen skitkul att vinna, säger Mathias Abrahamsson.

Priser i kategorierna Årets serviceperson och Årets serviceföretag delades också ut.

– Jag har alltid sagt att jag inte är så mycket för det här med priser och att jag framför allt vill vara nere på golvet och bara jobba på. Men att få pris så här är jätteroligt och att jag och min fru (Eva Nordström) får uppskattning för att vi försöker jobba mycket med det lokala är verkligen roligt, säger Peter Eriksson, Icahandlare i Hede som vann priset Årets serviceperson i Härjedalen.

Efter prisutdelningen uppträdde Torgny "Kingen" Karlsson med 50-talslåtar.