Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällstjänst för smuggling

En man i 39-årsåldern från Hede döms till samhällstjänst i 160 timmar för smuggling och olovlig befattning med smuggelgods. Två andra män, en 43-åring från Funäsdalen och en 31-åring bor i Stockholm, döms till dagsböter och villkorlig dom.

Annons

Hedebon har hanterat närmare 10000 liter öl, nästan 1000 liter spritdrycker och drygt 300 liter vin, enligt domen i Östersunds tingsrätt. En av det har han bevisligen själv fört in i Sverige för att sälja vidare, men den stora mängden har han köpt in, förvarat och sålt vidare i Sverige. Mannen har själv berättat att hans sålt till mellan 20 och 30 personer. Det finns inga bevis för att han skulle ha sålt alkohol till minderåriga.

I förhör har mannen sagt att han inte förstod att det var olagligt att köpa sprit i Tyskland och sälja den vidare privat i Sverige. 43-åringen döms för att vid några tillfällen ha köpt alkohol från 39-åringen och 31-åringen för att vid några tillfällen ha hjälpt till att transportera insmugglad sprit till Hede.

Ingen av de tre är straffade sedan tidigare.