Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällsmedvetet aerobicspass i sommarkvällen

Panda Pompoi

Stora Dans

Torsdag 22.15

Betyg: 4

Precis som punken en gång var, så har svensk hiphop tagit dess plats som obekväm. Svensk hiphop i dag ställer sig upp mot utanförskap, mot fattigdom och mot rasism.

Panda Pompoi är inget undantag. Men utöver den politiska och samhällsmedvetna åskådningen, måste jag påstå att kärlek var det bärande budskapet konserten genom.

Johan Alander, Anna Lisa Hellqvist och Lawan Hassan tryckte gasen i botten redan i inledningen med "Tack För I Dag, Förlåt För I Morgon", och får hela publiken att studsa. Det hela påminde om ett stort aerobicspass och alla verkade dras in i den energi som de tre på scenen förmedlade. Trycket ökade när de drog igång låten "Freak" som Alander gjorde under namnet Ismen.

Överlag så blev Panda Pompois spelning ett slags Greatest Hits. Och de rockar rejält med sin musik. Alander har genom åren visat att han har ett kunnande i musik som sträcker sig från Nintendopop, House, 80-tals synt och akustisk gitarrpop. Lugnare spår som "Tjena Syrran" hanterades med fingertoppskänsla.

Trots sin uppenbara musikaliska begåvning har Johan Alander nu annonserat att han tänker lägga musiken på hyllan. Vilket i sig säkert var en orsak till att konserten blev känslosam mot slutet. Vid det laget hade publiken växt och folk stod och lyssnade ut till gångvägen mot Tivolit.

Stefan Herdell