Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällsfarliga stafettläkare

Landstinget i Jämtlands län kunde konstatera att den största blödningen för deras del var den kostnadsbörda som stafettläkarna utgjorde. Ska väl inte dra alla över en kam men många av dessa utgör en kategori yrkesfolk, som helt lämnat det etiska golvet.

De flyter runt på en uppbyggd matta där etik, empati och eventuell solidaritet inte får följa på färden. Som aldrig mer tänkt söka en ledig läkartjänst.

De har hittat ett koncept där helt trängda landstingspolitiker, som har ett helt annat mål med sjuk- och hälsovården, inte kan vara lika hjärtlösa i sitt ansvar inför länets innevånare, utan tvingas att falla till föga för den utpressning de utsätts för.

Något de delar med flera landsting.

Märkligt nog verkar det finnas de som ser stafettläkarna som en hjälpande hand när det är de som skapat problemen. Han som var ledare för Röda Korset sa att han fått gulsot. Han har många fler som behöver vård för samma sjuka.

När sjuksköterskorna ville strejka klassades det som samhällsfarligt. Vad är då detta?

Odensviksbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel