Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete vore ett svek

Att Socialdemokraterna ska söka samförstånd med Bergspartiet eller Miljöpartiet var väl inte riktigt den signal som vi väljare gav i Berg.

Annons

Många gav S sin röst, just för att uttrycka ett starkt missnöje med främst Bergspartiet.

Ett samarbete de kommande fyra åren med dem skulle uppfattas som ett stort svek, ett svek mot oss väljare. Vem satsar dessutom på en förlorare? Minus 17 procent för Be.

Önskan om stabilitet i det politiska styret är vad många väljare signalerat. Stabilitet och handlingskraft kan man väl inte anklaga Bergspartiet med Lena Olsson för.

Man talar om enfrågepartier och populister. I Berg har vi sett tydligt prov på det under den senaste tiden före valet. Populismen lyste likt solar ur Moderaternas, Bergspartiets och Miljöpartisternas ögon då man, i strid med demokratiskt fattade beslut, säger att; de nedlagda skolorna ska vi öppna om vi får makten.

Det visar på politisk omognad och avsaknad av trovärdighet. Hur ska kommunen kunna utvecklas om politiskt fattade beslut en månad senare bara kan ändras. Socialdemokraterna och Centern kanske inte är den optimala samlingen. Men för Berg är det under nuvarande omständigheter det enda rätta.

Två partier som trots allt har politisk mognad, erfarenhet och personer som kan och vill visa att galenskaperna som skapats under de gångna fyra åren av vanstyre.

Nybliven S-väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel