Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljer Sveriges största samling av ölflaskor

Nu är Sveriges största samling av ölflaskor till salu. Den består av 1500 tomma flaskor, alla av olika sorter. Ägare av samlingen, Conny Lagé från Östersund, intygar att han druckit ur varenda flaska själv.

– Det känns tungt att göra sig av med en samling som jag lagt ner så mycket jobb på att samla ihop. Det är ju inte bara flaskor utan här finns en massa saker som har med öl att göra, allt från ölbackar, ölglas, kläder, till ölöppnare. Men eftersom jag ska ta med mig familjen och flytta till Thailand så måste jag göra mig av med alla våra tillhörigheter och då ingår ölflasksamlingen.

Det var i början av 1990-talet som Conny Lagé började med sitt samlande. Eftersom han inte var så förtjust i öl på den tiden köpte han ett antal flaskor på bolaget för att prova ut en ölsort som skulle falla honom i smaken. När de var urdruckna och han hade hittat en favorit, tyckte han att det var synd att göra sig av med flaskorna, så de fick stå på tv:n.

– Efter ett tag hade jag rätt många flaskor på tv:n och så har det fortsatt. Mina kompisar tyckte att mitt samlande var roligt och de har tagit med sig ölflaskor från varje utlandsresa de gjort.

Det har lett till att Conny har flaskor från en stor del av världen.

Nu har Conny annonserat ut sin samling på nätet och han har redan fått svar från likasinnade runt landet som vill utöka sin samling.

– Men jag säljer allt på ett bräde. Det var en samlare som ville köpa en flaska som fattades i hans samling. Han frågade om det gick bra att köpa bara den. Visst sa jag, men då följer de andra med på köpet.

Vad ska du ha för dina 1500 flaskor och de andra tillbehören?

– Jag har satt priset 76 000, men det kan vara förhandlingsbart vid snabb affär.

Jag förstår att många har frågat, men vilket öl var godast?

– Det är ett engelskt öl som är min favorit. Det heter Hobgoblin och en kall sådan en varm dag tackar man inte nej till.

Du har väl fått många frågor om ditt samlande?

– Massor, men märkligast var nog han som frågade om jag hade druckit ur alla öl samma kväll!

Conny har ställt upp en del av sin samling på ett hotell i Åsarna, men det mesta har han packat ner i hotellets förråd.

Din samling tar rätt stor plats?

– Ja, det bästa vore om någon som tänkt öppna en bar köpte den. Då skulle de kunna ha flaskor utefter hela väggarna.

När bär det av till Thailand?

– Vi flyttar dit i mars, då hoppas jag att flasksamlingen är såld, säger Conny Lagé.