Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljer julskiva för barn i Ghana

Musik är viktigt för personalen på Ica i Svenstavik. I år förenar de sitt intresse med en god sak när de släpper en julskiva till förmån för ett barnhem i Ghana.

Projektet med att samla in pengar till barnhemmet i byn Akwakwaa i Ghana har pågått i några år och drivs gemensamt av Ica supermarket-handlare i länet.

– När vi fick projektet presenterat för oss var det några handlare som lämnade lokalen för bilderna var inte roliga att se. De sa "det här kan inte jag titta på, men självklart är jag med på det här", säger Kurt Johnsson, som driver butiken i Svenstavik.

Han själv har en gedigen bakgrund som musiker. När han fyllde 50 år fick han ett piano av sin personal. Pianot står i butiken och är tillgängligt för alla som vill spela en låt. 2007 kom Kurt Johnson på att spela in en julskiva tillsammans med personalen, där behållningen gick till barnhemmet i Akwakwaa – nu har skiva nummer två kommit.

– Musik är något som är för själen, oavsett om man kan tre ackord eller 23 ackord. Alla kan sjunga, det handlar inte om något annat. Det här är en kul grej och behållningen går till barnhemmet i Ghana. Man ger något och man får något, säger Kurt Johnsson.

Den förra skivan sålde slut i somras och då föddes idén till en ny. Den nya skivan heter "Kärlek i advent" och har ett specialskrivet titelspår där texten har skrivits av Kurt Johnssons vän Anita Kårwik.

– Det är väldigt roligt att sjunga in en låt som ingen annan har spelat in. Vi tror att det blir en låt som får leva kvar, säger Kurt Johnsson.

Personalen i butiken var mycket entusiastisk till att spela in julskivan. Två som var lite extra peppade var Gunilla Nord och Lotta Bäckman, som sjunger varsin låt solo.

– Jag har sjungit så ofta jag har kunnat. Nu fick vi möjlighet att spela in en skiva, något som jag aldrig har kunnat drömma om. Det känns väldigt roligt, säger Lotta Bäckman.