Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sålde sprit till minderårig

Tio liter hembränd sprit såldes av en 25-årig man på en parkering i centrala Östersund. För detta döms han nu av tingsrätten till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Det var i somras som 25-åringen, efter att ha sms:at med en 18-årig man, kommit överens om försäljningen och bestämt träff. Polisens ungdomsgrupp hade vid tidpunkten span i centrum och uppmärksammade då händelsen.

25-åringen nekar till brott och säger att han i själva verket sålde spriten till en tredje person som var med vid parkeringen, en gemensam vän till de båda männen. Denna person är i 24-årsåldern och ska, enligt 25 åringen, ha köpt spriten för att sedan sälja den vidare till 18-åringen.

24-åringen nekar till att ha varit inblandad i försäljningen och menar att han bara ska ha hjälpt till att lyfta över spritdunkarna till 18-åringens väska, inget annat. Tingsrätten väljer att gå på mannens berättelse och friar honom.

Den 25-årige mannen erkänner att han ska ha tillverkat sprit hemma i ett skjul under nästan ett års tid och döms också för olovlig befattning med alkohol.

18-åringen, som köpte alkoholen, erkänner brott och döms för olovlig befattning med sprit till ungdomstjänst i 20 timmar som påföljd.