Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sålde sprit till minderårig

Tio liter hembränd sprit såldes av en 25-årig man på en parkering i centrala Östersund. För detta döms han nu av tingsrätten till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Annons

Det var i somras som 25-åringen, efter att ha sms:at med en 18-årig man, kommit överens om försäljningen och bestämt träff. Polisens ungdomsgrupp hade vid tidpunkten span i centrum och uppmärksammade då händelsen.

25-åringen nekar till brott och säger att han i själva verket sålde spriten till en tredje person som var med vid parkeringen, en gemensam vän till de båda männen. Denna person är i 24-årsåldern och ska, enligt 25 åringen, ha köpt spriten för att sedan sälja den vidare till 18-åringen.

24-åringen nekar till att ha varit inblandad i försäljningen och menar att han bara ska ha hjälpt till att lyfta över spritdunkarna till 18-åringens väska, inget annat. Tingsrätten väljer att gå på mannens berättelse och friar honom.

Den 25-årige mannen erkänner att han ska ha tillverkat sprit hemma i ett skjul under nästan ett års tid och döms också för olovlig befattning med alkohol.

18-åringen, som köpte alkoholen, erkänner brott och döms för olovlig befattning med sprit till ungdomstjänst i 20 timmar som påföljd.