Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sålde bolaget för att bli av med problemet Stendahl

Robert Nebel sålde bolaget för att bli av med problemet Johan Stendahl:

– Jag såg ingen annan utväg för att komma bort från den här personen.

Bolaget Toboholm Fastigheter AB har funnits i många år, utan problem. Det inregistrerades 1993, men sköttes då av Robert Nebel. Denne säger att han sålde bolaget till Johan Stendahl för drygt ett halvår sedan, eftersom han inte såg någon annan utväg:

– Jag sålde det med stor förlust, men det var enda sättet för mig att bli av med en person som bara ställer till problem. Man kan inte styra någon som hela tiden agerar på egen hand och inte bryr sig om några lagar och regler.

Den person han syftar på är Johan Stendahl, vilken har funnits i utkanten av bolaget under lång tid, men då endast som investerare och boende utomlands:

– Ingen kunde väl tro att han skulle flytta hem till Sverige, men det gjorde han, och det var då alla problem började, speciellt med de fastigheter som låg långt ifrån mitt närområde.

Robert Nebel berättar att Stendahl på egen hand satte igång byggnadsprojekt i fastigheterna. Till dessa rekryterade han utländsk arbetskraft som aldrig arbetat i byggbranschen:

– Uzbeker, ukrainare, estländare, polacker, och så vidare, som skulle bygga om, men utan arbetsledning. Av detta blev det i stället skador och vanvård.

Han säger att det är omöjligt att komma åt Johan Stendahl för han är en mästare på att dupera, och gömmer sig hela tiden bakom bulvaner:

– Nu börjar bulvanerna ta slut, och då plockar han in sin gamla mamma. Det är lågt, tycker jag.

Robert Nebel hoppas att rättvisans kvarnar ska börja mala för han har själv stora fordringar på Johan Stendahl och har mål mot honom i två tingsrätter, i Uppsala och i Östersund.

Han tycker att det är konstigt att Johan Stendahl kunnat rasera bolaget så:

– Om han bara hållit sig utomlands och legat på en strand, och struntat i allt, så hade bolaget gått lysande. Då hade han kunnat tjäna en miljon per år, och bolaget hade haft medel till underhåll och reparationer.