Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkrare gasolhantering och skyltar ska höja brandsäkerheten under Yran

Räddningstjänsten har besiktat festivalområdet i Östersund. Vissa brister har upptäckts men säkerhetsnivån är ändå acceptabel berättar brandskyddsinspektör Leif Nordin.

Inför varje års Storsjöyran besiktar Räddningstjänsten norra Jämtland festivalområdet för att kontrollera att de krav som ställts har uppfyllts av arrangörer och näringsidkare på området.

– Vi har varit nere på förmiddagen och kontrollerat att de följer de krav som vi har ställt. Vi har bland annat tittat på räddningsvägar och utrymningsvägar och skyltning, berättade Leif Nordin under gårdagen.

Just skyltningen har räddningstjänsten haft vissa synpunkter på. Tälten och byggnaderna på stråket ska vara försedda med skyltar som anvisar utrymningsvägarna på ett tydligt sätt.

– Vi har sagt att det ska vara skyltar med belysning i de här publika lokalerna. Vi hade skickat ut ett PM om det i god tid men det fanns ändå några som inte hade följt det. De här skyltarna skulle egentligen redan ha varit uppe men de som missat ska sätta fart med det nu.

Även hantering av brandfarliga vätskor har brustit på Yranområdet säger Leif Nordin.

– I dag vill ju krögare och kockar ha gasol i köken. Och gasol ska förvaras på ett visst sätt så att ingen kan komma åt den när man inte är på plats. Det är några som inte har följt detta eller som kanske inte hunnit informera alla i personalen om vad som gäller.

När det gäller utrymningsvägar och räddningsvägar så tycker Leif Nordin ändå att det är en acceptabel nivå på Yranområdet.

– Men vi gör ändå löpande besiktningar och uppföljningar så att man inte bygger för eller stänger igen på något ställe.