Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkrare busshållplats för skolbarn i Duved

Säkrare busshållplatser för skolbarnen har stått högt på önskelistan på flera skolorter i Åre kommun. Nu blir det verklighet åtminstone i Duved efter ett beslut i kommunstyrelsen.

I flera år har föräldrar, barnen själva, bussförare och andra berörda efterfrågat bättre trafikmiljö där barnen ska stiga av och på skolbussarna. Gradvis har det lett till förbättringar på en del ställen, exempelvis i Järpen.

Nu är det Duveds tur.

– Vi har fattat beslut om en busshållplats vid Duveds skola, det är där det är mest akut trafikmässigt. Där ska det byggas en busshållplats så att det får plats tre bussar på rad, säger kommunstyrelsens ordförande Eva Hellstrand (C).

Hon tillägger att busshållplatsen ska läggas på samma sida av gatan som skolan ligger, både för på- och avstigningar. Barnen ska inte behöva korsa gatan utan istället kör bussen iväg och vänder med barnen i.