Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säker seger för Frösön

Frösön tog en komfortabel seger i premiären mot Torpshammars IF.

– Vi gör en ganska dålig första halvlek men har ändå full kontroll och sen i andra halvlek får de knappt låna bollen vissa perioder, säger Frösöns tränare Peter Boije.

Frösön hade dock svårt inledningsvis att hålla bollen inom laget. Premiärnerverna var tydliga på vissa håll och de annars bollskickliga frösöiterna missade många enkla passningar.

Men som tur var för Frösöns del var gästerna från Medelpads anfallsspel i närmast obefintligt matchen igenom.

Till båda lagens försvar ska påpekas att det var kraftiga vindar hela matchen.

Just vinden skulle också hjälpa Frösön i matchminut 19. Anna Rosenau slog en hörna som på ett underligt sätt letade sig direkt i mål, tillsynes en kombination av en känslig högerfot och annorlunda väderförhållanden.

1–0 stod sig också till halvtid.

I andra halvlek började Frösön få igång maskineriet och stor injektion blev inhopparen Nadia Edfalk. Edfalk behövde endast en minut på sig att sätta 2–0, och det var inte nog där, två minuter senare hade Edfalk också satt dit trean.

Frösön hade full kontroll under halvleken och Torpshammar fick knappt låna bollen. Därför var det inte oväntat då ännu en inhoppare, Matilda Melin satte 4–0.

I slutsekunderna kom ett reduceringsmål för Torpshammar.

4–1 blev slutresultatet och Peter Boije var nöjd efteråt.

– Vi vårdar bollen väldigt bra under andra halvlek och de får knappt låna den, sen är det lite surt att de gör mål i slutsekunderna på deras första skott, men jag är jättenöjd med andra halvlek och resultatet.

Frösöns främsta för dagen var Suzette Ersson, Amanda Löfgren och Clara Smith.