Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saila Quicklund om Stora Helvetet

Annons

Under denna vecka har jag initierat ett möte mellan företrädare för Regionförbundet Jämtlands län och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Syftet var bland annat att lyfta frågan gällande den avstängda tågsträckan Stora Helvetet, beläget mellan Storlien och den norska gränsen. Trafiken mellan Storlien och Kopperå är sedan 28 november 2013 avstängd tills vidare, på grund av rörelse i banvallen.

Vi ska vara stolta över att vi har en attraktiv turismnäring i länet som lockar väldigt många och människor från hela världen. En fortsatt utveckling av näringen kräver dock goda villkor för företag att utvecklas och expandera, här är utökade infrastruktursatsningar till länet en viktig del.

Det är av oerhörd stor vikt att beräkningsgrunderna för medelstilldelningen justeras, så att länet kan få en chans att bli ännu bättre och mer konkurrenskraftig. I dag är beräkningsgrunderna och ersättningsnivåerna sådana att de baseras på antalet boende i regionen. Här tas ingen hänsyn till den omfattande turismen och handeln, som bland annat belastar våra vägar.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd uttryckte på mötet en stor förståelse generellt för länets infrastrukturutmaningar och gällande banvallsproblemen har hon har nu även sedan en tid en nära kontakt med Norges infrastrukturminister Ketil Solvik-Olsen för att på bästa sätt komma fram till en lösning. Det är av stor vikt för länet att spåret trafikeras snarast. Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är för näringslivet, boende i regionen och för arbetsmarknaden med väl fungerande infrastruktur i Jämtlands län.

Saila Quicklund (M), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel