Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saila köps ut för 900 000

Enligt ett pressmeddelande från kommunen lämnar Saila Quicklund sitt arbete i Bräcke kommun. Och hon får ett stort avgångsvederlag.

Annons

Bräcke kommuns vård- och omsorgschef Saila Quicklund slutar med omedelbar verkan. Hon köps ut från kommunen och får med sig 21 månadslöner. Och med en månadslön på drygt 42 500 kronor slutar summan på närmare 900 000 kronor.

Upprinnelsen var ett brev från hennes underställda personal till kommunledningen där man klagar på hennes hårda ledarstil och bryska arbetsmetoder.

I ett pressmeddelande från kommunchef Bengt Flykt står att läsa:

"Sedan en längre tid har det framkommit kritik på Sailas Quicklunds agerande i sin roll som chef för Vård- och omsorg i kommunen. Det har varit tidigare konflikter och ageranden som lett till att medarbetare har upplevt en arbetsmiljö och ohälsa i sin arbetsvardag som inte är acceptabel. Det handlar inte om besparingar eller omorganisationer. Det handlar om hur medarbetare mått i processerna.

Efter att ha försökt lösa situationen under en längre tid och slutligen överlagt med Saila Quicklunds fackliga företrädare har vi kommit överens om att gå skilda vägar.

Kommunchef Bengt Flykt:
- Jag är sorgtyngd. Jag har gjort det som stått i min makt för att vi inte skulle behöva nå denna punkt. Men vi har nått vägs ände och det finns inte nog med förtroendekapital för chefen för vård och omsorg att bygga en framtid på i Bräcke kommun. Därför ser vi ingen annan lösning än att våra vägar skiljs åt. Detta är ett välgrundat beslut. Vi har undertecknat en överenskommelse som innebär att Saila Quicklund lämnar Bräcke kommun med omedelbar verkan.

Kommunens önskan är i och med denna överenskommelse att lägga tid och energi på att skapa en hälsosam arbetsmiljö för medarbetarna och fortsätta ge kommunens medborgare en god och trygg service."