Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saila: Jag väljer att jobba hemifrån

– Ingen har uppmanat mig att lämna min arbetsplats.

– Att sköta jobbet hemifrån är min egen idé.

Saila Quicklund, Bräcke kommuns vård- och omsorgschef, som hamnat i blåsväder till följd av sin påstått hårdföra stil mot sin underställda personal, skötte på tisdagen jobbet från sin bostad på Frösön.

– Jag har väldigt mycket att göra med uppdrag som har stopptid inom kort och jag får just nu ingen arbetsro i Bräckes kommunhus. Inom loppet av bara en halvtimme knackade på måndagen ett tiotal personer på dörren. Tillsammans med min närmaste chef Lars Liljedahl tog vi beslutet att jag skulle jobba hemma.

– Jag är på intet vis utestängd och om det har något symbolvärde skulle jag nu på en gång kunna åka till Bräcke och mitt kontor där.

Det var förra veckan som ett kollektivt, anonymt brev från HSL-personal till chefen för Bräcke kommuns chef för skol- vård- och omsorgsförvaltningen, Lars Liljedahl, startade en ansenlig turbulens kring Saila Quicklund.

Quicklund anklagades i brevet för sin hårda ledarstil.

I fredags uttryckte hon sin uppfattning att kommunen borde anlita en extern undersökare av arbetssituationen och som lyssnar på enskild personers åsikter inom personalen.

– Jag förundras över hur ett anonymt brev kan få blomma ut så som skett. Jag har ännu inte fått träffa och tala med någon som står för den uppfattning som brevet beskriver.

– Jag är knappt klar över vad vi själva bestämmer förrän massmedia känner till besluten. Jag är tvåa hela tiden.

LT har tidigare rapporterat om hur Saila Quicklund under förra året lyckades vända sin avdelnings underskott till ett plusresultat och nu sannolikt står inför en ytterligare besparing på sju miljoner kronor.

– Om jag på ett framgångsrikt sätt ska kunna driva förändringar i Bräcke kommun måste jag ha stöd av ledningen.

På frågan om huruvida Saila Quicklund känner ett stöd från sina chefer svarar hon ”inga kommentarer”.

LT sökte under tisdagen både Lars Liljedahl och kommundirektör Bengt Flykt för deras kommentarer.

Ingen av dem svarade, varken på telefon, telefonsvararmeddelanden eller SMS.

Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten (S) konstaterar att saken är ett administrativt ärende som inte berör honom.