Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahara Hotnights gör dig aldrig besviken

/
  • Sahara Hotnights fick starta årets Storsjöyra. Med ett rutinerat och tidvis glimrande framträdande satte de färg på Yrans inledning.
  • Sahara Hotnights Maria Andersson. Foto: Håkan Luthman

Sahara Hotnights

Stortorget

Annons

Premiär för 2009 års Storsjöyra. Premiär för nya Stortorget. Första band ut var rutinerade Sahara Hotnights. Bandet som, om de sköter sina relationer rätt, troligen kommer att bli ett svenskt Tom Petty and The Heartbreakers eller ett svenskt Pretenders. Sveriges coolaste band alla kategorier, är de redan.

Torget visade sig fungera perfekt för konserter. Oavsett var man stod såg och hörde man riktigt bra.

Sahara Hotnights har en otroligt hög lägsta nivå. Utav de otaliga gångerna som jag har sett dem så har de inte varit dåliga en enda gång. Det var de inte nu heller. Men det var inte heller en av de bästa konserterna jag har bevittnat och lyssnat till. Kanske berodde det på den tidiga starttiden. Kanske berodde det på att publiken växte sig under konserten, men fyllde aldrig torget.

Ett nytt grepp var att de hade med sig en stråkkvartett på scenen. Något som gav en till dimension i musiken. Det borde de fortsätta med.

Deras senaste album Sparks håller också en jämn nivå, men blixtrar bara till då och då. Precis så är deras konsert också. Det hettade till ordentligt i "Loneliest city of all", "Cheek to cheek, "If you can´t give love" och "Visit to vienna". Även avslutningen med "City of brotherly love" höll högsta klass.

Saknaden av gamla låtar gjorde sig påmind. "Quite a feeling" hade fått en ny, något mer bombastisk kostym, som den inte riktigt passade i. Då saknade man punkstöket och låtar som "Who do you dance for" och "Hot night crash".

Men Sahara Hotnights aldrig, som sagt, aldrig en besvikelse live. Och man kände sig både glad och nöjd efter att de en efter en lämnat scenen. Även om "City of brotherly love"s meditativa stråkarrangemang fortsatte att mala i skallen ett tag efteråt.

Mer läsning

Annons