Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sagolik sommarjobbsteater

Vättar och jättar, älvor och troll. Alla möjliga spännande figurer dyker upp när Kulturskolan i Östersund spelar sagolik sommarteater.

Annons

Sex ungdomar har teater som kommunalt sommarjobb under tre veckor. Under ledning av Karin Libeck har de under de första två veckorna arbetat fram en sagovandring för barn från 7 år. Nästa vecka genomförs vandringen, och inte bara i stan utan också i Hammarstrand och Hammerdal.

– Vi samarbetar med Junis, nykterhetsrörelsens ungdomsorganisation, och eftersom de har lokalföreningar på de orterna föll det sig naturligt att åka dit, säger Karin Libeck.

Sagovandringen sker ute i skogen. Ramhandlingen är att alla djur har försvunnit från skogen, så folket i byn har ingen mat. Barnen får ge sig ut på jakt efter djuren och på vägen möter de alla möjliga sagoväsen.

Det hela bygger mycket på improvisation. Barnen får själva vara med och styra vad som ska hända.

Att ge sig på improvisationsteater med en grupp där en del aldrig har spelat teater förut kan verka lite djärvt, men Karin Libeck är inte orolig.

– Den här gruppen är helt fantastisk, så pigg och framåt, så det kommer att gå jättebra, säger Karin Libeck.

Vi frågar också skådespelarna själva: Improvisationsteater, är det inte svårt?

– Jo, men roligt, säger trollpackan Nora Filén.

– Jättejätteroligt, fyller vätten Rebecka Bergström i.

Åsa Eriksson Ahnfelt

Fotnot: Sagovandringen genomförs på Trätojordsbacken i Hammarstrand på tisdag, vid Spikbodarna i Östersund på onsdag och i Kallsnäs, Hammerdal, på torsdag. Man anmäler sig i förväg till Karin Libeck på telefon 073-8396729.