Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sagan om miljöbilen

Detta hände sig i en tid då politiska beslut kunde förändra. I regionen Plattland fanns en kommun som ville förbättra sin image. Wilda Hilda, Socialpartiet, och Callie Koon, Miljödemokraterna, hittade därför på fiffiga namn som "Vinterlandet" och "Miljölandet", i en ambition att öka såväl antalet återvändare som turister - med viss framgång. Bl.a. beslutades att miljöbilar skulle få fri parkering.

Det fattades ett nytt beslut, att fr.o.m. nästa årsskifte så fanns inte de miljöbilar som undersåtarna hade köpt ifjol, och följaktligen fanns det inte heller något behov av fri parkering. De hänvisade till federala beslut, vilket gjorde undersåtarna förvånade. I Federationen finns en långtgående rättighet för kommunerna att fatta egna beslut, och vare sig Hilda eller Callie har gjort sig kända för att lyssna på vad andra tycker och tänker.

Snipp, snapp, snut och så var sagan slut. Alla likheter med verkliga händelser och personer är naturligtvis helt avsiktliga.

Clas-Göran Persson, f.d. miljöpartist och miljöbilsägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel